Stroom T in 2020

 
 

Op dinsdag 1 oktober 2019 startte het eerste stroom T-traject met 7 dames in Malle. Zij kwamen tot aan de eerste lockdown wekelijks bijeen op donderdag in de Notelaar in Oostmalle.  Samen dachten we na over 

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Het leven in België

We kookten samen, bezochten bedrijven en organisaties ,… 

Dit werd bruusk onderbroken door de lockdown tot eind mei.  In afwachting van de herstart van de groepsbijeenkomsten hebben we wandelcoaching georganiseerd over hun beleving van de lockdown en hun mentale gezondheid.  

Gelukkig hebben we toch nog een groepsafscheid kunnen organiseren.   Op 1 oktober 2020 hebben we dan definitief hun traject afgesloten omdat we omwille van de corona geen stages konden organiseren. Twee jonge moeders werden daarenboven ook nog geconfronteerd met het gebrek aan kinderopvang om Nederlandse lessen of een opleiding te volgen.

 
Eind augustus zijn we met twee nieuwe groepen gestart, een gemengde groep in Kapellen-Stabroek en een groep van 7 anderstalige vrouwen in Brasschaat-Wuustwezel.  Op zoek naar coronaveilige werkmethodieken zodat we toch de geest van Stroom T konden behouden.  Het was al snel duidelijk dat samen koken een no go was.  Bedrijven stonden jammer genoeg ook niet te springen om ons te ontvangen voor een toelichting.  Tot aan de tweede lockdown hebben we geprobeerd om dan de organisaties in de opleidingslocaties te laten komen.  Gelukkig kon  het assessment bij Emino wel doorgaan.
 
Begin november sloten de beide opleidingslocaties hun deuren.  We schakelen nu terug over op wandelcoaching. Wekelijks wordt er met elke deelnemer een uur gewandeld.  Online groepssessies zijn geen optie omdat de meeste deelnemers geen computer en/of internet hebben. Bovendien geven veel deelnemers aan hoe eenzaam ze zijn.
Gelukkig kan het assessment voor de dames van Brasschaat-Wuustwezel bij Emino wel doorgaan.
 
Ondertussen zijn we ijverig bezig om allerlei beroepen en de inhoud van de reflectiesessies in een online platform ‘padlet’ te gieten. De deelnemers zullen dit materiaal via een link ontvangen.  Zij kunnen dit bekijken wanneer zij eventueel over gratis wifi beschikken.  Tijdens de wandelingen zal dit ook verder besproken worden.  Zo zullen we de herfst in de winter zien overgaan in de parken van Brasschaat en Kapellen.
 
In het eerste jaar van Stroom T hebben we 21 mensen bereikt.  Ondertussen is  1 persoon is met een interimcontract aan de slag .  Een ander persoon is op 16 november met een stage gestart op de dienst lokaal mondiaal beleid van Brasschaat, deze is succesvol beëindigd en loopt over in een artikel 60.
 
 
 
Stroom T is een ESF Project met de steun van Vlaanderen en de Europese Unie.
 
MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.