Stroom t gaat (gedeeltelijk) digitaal

Stroom T gaat (gedeeltelijk) digitaal

Veranderende omstandigheden

Voor er spraken was van corona werden al onze sessies fysiek gehouden. Zo werd er samen met onze deelnemers gekookt, gingen ze op bedrijfsbezoek en volgde ze een aantal coaching sessie onder leiding van Emino.

Tijdens de corona-crisis konden een aantal activiteiten niet meer doorgaan. Het koken viel volledig weg en bedrijven mochten/konden ons niet ontvangen voor een bezoek. Gelukkig konden de coaching sessies

Om een alternatief te voorzien voor de bedrijfsbezoeken, waren een aantal bedrijven bereid om een spreker af te vaardigen naar onze ruime en veilige locatie. Zo konden onze deelnemers via een presentatie toch te weten komen wat het inhield om binnen het bedrijf aan de slag te gaan. De ervaringsdeskundige beantwoorde achteraf ook met plezier al de vragen van onze deelnemers.

Maar de maatregelen werden strenger en zo moesten ook onze locaties sluiten en werd fysiek samenkomen om infosessies te volgen niet meer mogelijk. Omdat we onze groepen wilden blijven ondersteunen, zeker in deze moeilijke tijden, waren we genoodzaakt om een digitaal aanbod te voorzien.

Padlet

Na enige prospectie naar een geschikt digitaal platform, kwam Padlet als het meest geschikte naar boven. Met dit platform kan men per onderwerp al de nodige informatie over het onderwerp verzamelen op één locatie. Zo hoeven de deelnemers enkel de link te openen om toegang te hebben tot die info.

We hebben o.a. een Padlet gemaakt over de verschillend jobs in een ziekenhuis. Op de pagina verzamelde we al de nodige informatie over de jobs. De deelnemers vinden er de taken, vereiste studie en competenties, links naar interessante opleidingen, vacatures, bedrijfsvideo’s,… kortom al het nodig om een goed beeld te krijgen van de job en zijn vereiste.

Naast het voordeel dat al de info gecentraliseerd is, kunnen de deelnemers per onderwerp ook commentaar geven. Zo kunnen er specifieke vragen gesteld worden. Ook is er ruimte om algemene vragen te stellen.

Het zal een blijver zijn

Momenteel hebben we een aantal Padlets aangemaakt over beroepen, competenties, het sollicitatieproces en het opstellen van een C.V.

Deze zullen overgemaakt worden aan de deelnemers én aan de arbeidstrajectbegeleiders. Na een evaluatie zullen we nagaan of dit wel degelijk een meerwaarde blijkt. Zo ja, zullen we dit platform gaan uitbreiden met steeds meer onderwerpen. Wij zien deze evolutie alleszins positief in.

Hopelijk zullen we binnen afzienbare tijd onze bedrijfsbezoeken en infomomenten terug mogen opstarten. We gaan deze absoluut niet vervangen door een digitaal alternatief zoals Padlet. Maar we zien dit als een zeer nuttige aanvulling.

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.