MOEF! Selab van start

MOEF! Selab van start

Op 1/04/2021 werd het startschot van ons jongerenproject MOEF! Selab gegeven. Vanaf dan ging de praktische organisatie van start gaan. We vonden o.a. locaties om begeleiding te geven in iedere gemeente, zodat de jongeren lokaal en in een vertrouwde omgeving verder geholpen kunnen worden. Daarnaast planden we belangrijke overlegmomenten met al de kernpartners (Arktos, CAW, Emino en Selab) om eerdere ervaringen uit te wisselen, zodat we zo goed mogelijk voorbereid waren om de eerste jongeren te ontvangen.

Begin juni werd de toeleidingstool opengesteld en werden meteen de eerste jongeren toegeleid. De tool is laagdrempelig opgesteld. Deze dient enkel om een kennismakingsgesprek in te plannen met de jongere en evt. zijn/haar toeleider. Daarna kan de jongere zelf beslissen om door te gaan met het project.

Wanneer de jongere start met de begeleiding, wordt er een trajectgezel aan hem/haar gekoppeld. Deze blijft het hele traject dezelfde zodat de jongere één aanspreekpunt heeft en niet onnodig vaak zijn/haar verhaal moet vertellen. In het traject geeft de jongere zelf aan waar hij/zij nood aan heeft. Ook het tempo en de duur van het traject wordt bepaald door de jongere. De jongere zit zelf aan het stuur van het traject.

Wilt u zelf jongeren toeleiden?* Dan kan dat via de eerder besproken tool. Deze vindt u hier.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkzEKvj-iSarVggssepWAstRN8608AwLcrRaT3X-mE-wAuog/viewform?usp=sf_link

*Jongeren tussen de 18 en de 30 jaar die woonachtig zijn/verblijven te Brasschaat, Malle, Kapellen, Schoten, Stabroek of Wuustwezel.

Met steun van:

Digibank

Digihelper

Samen digitaal sterker: help jij anderen mee op de digitale weg?

Met onze Digibank zijn wij op zoek naar vrijwillige digihelpers.
Ben jij digitaal vaardig en krijg je energie van anderen te helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

ESF Projecten

MOEF-MEETING

Het verslag van de eerste MOEF-Meeting.