Wijk-werken Seleab

Vanaf 1 januari 2018 vervangt ‘wijk-werken’ het vroegere ‘Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap’ (PWA). Werkzoekenden kunnen vanaf dan gaan wijk-werken als ze nog niet toe zijn aan werkplek-leren of een klassieke opleiding. Wijk-werken biedt deze werkzoekenden enkele uren per week werkervaring via het uitvoeren van klusjes en activiteiten gedurende maximum 12 maanden.

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Selab zal voor de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Malle, Schoten en Wuustwezel wijk-werken organiseren.

Verder voorziet Selab ook in competentieversterkende trajecten. Hiervoor heeft Selab middelen bekomen van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en Vlaanderen voor het project Spoor W. Selab gaat een samenwerking aan met Open School én De Ploegvzw. Met deze subsidie biedt Selab een voortraject aan voor mensen die extra begeleiding nodig hebben alvorens te starten met wijk-werken.

Wijk-werken moet lokaal ingebed worden. In de praktijk starten er 4 clusters op die de praktische invulling individueel kunnen bepalen. Het is de ambitie om wijkwerkers te ondersteunen met vorming. De bereikbaarheid van een centraal punt voor de wijkwerkers is dan ook belangrijk.

Lees ook het artikel op GVA.

Meer info:
Spoor W: barbaraleonard@selab.be
Wijk-werken: bram.verheyen@selab.be