Leercafé in-zetje

Selab organiseert geregeld werkbezoeken aan interessante initiatieven binnen de sociale economie. In april bezochten we in samenwerking met Noorderkempen Werkt en de stadsregio Turnhout kwartier noord. Ditmaal gaan we op bezoek bij de bredeschool IN-Zetje.

De stad Sint-Truiden werkt al enkele jaren samen met sociale onderneming IN-Z voor het opzetten van een naschools vrijetijdsaanbod voor 6 scholen. Het unieke aan deze brede school is dat zowel het kind én gezin op de voorgrond geplaatst worden als de begeleiding uit de sociale tewerkstelling. 

Brede School IN-Zetje toont aan dat lokale diensteneconomie een antwoord kan bieden aan lokale noden zoals o.a. een groeiende nood aan voor en naschoolse kinderopvang.

Op vrijdag 20/10 vond het leercafé IN-Zetje plaats. Een uitwisseling waar de deelnemers zich een beeld kunnen vormen bij het concept brede school. Welke rol sociale economie kan hebben binnen de organisatie van brede school. Welke knelpunten men ondervond, maar ook wat de opportuniteiten zijn van brede school in de nabije toekomst.


De gemeente Malle en Wuustwezel waren present en konden het bredeschool verhaal smaken alsook de lekkere lunch bereid door In-Z. 

Digibank

Digihelper

Samen digitaal sterker: help jij anderen mee op de digitale weg?

Met onze Digibank zijn wij op zoek naar vrijwillige digihelpers.
Ben jij digitaal vaardig en krijg je energie van anderen te helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

ESF Projecten

MOEF-MEETING

Het verslag van de eerste MOEF-Meeting.