Leercafé in-zetje

Selab organiseert geregeld werkbezoeken aan interessante initiatieven binnen de sociale economie. In april bezochten we in samenwerking met Noorderkempen Werkt en de stadsregio Turnhout kwartier noord. Ditmaal gaan we op bezoek bij de bredeschool IN-Zetje.

De stad Sint-Truiden werkt al enkele jaren samen met sociale onderneming IN-Z voor het opzetten van een naschools vrijetijdsaanbod voor 6 scholen. Het unieke aan deze brede school is dat zowel het kind én gezin op de voorgrond geplaatst worden als de begeleiding uit de sociale tewerkstelling. 

Brede School IN-Zetje toont aan dat lokale diensteneconomie een antwoord kan bieden aan lokale noden zoals o.a. een groeiende nood aan voor en naschoolse kinderopvang.

Op vrijdag 20/10 vond het leercafé IN-Zetje plaats. Een uitwisseling waar de deelnemers zich een beeld kunnen vormen bij het concept brede school. Welke rol sociale economie kan hebben binnen de organisatie van brede school. Welke knelpunten men ondervond, maar ook wat de opportuniteiten zijn van brede school in de nabije toekomst.


De gemeente Malle en Wuustwezel waren present en konden het bredeschool verhaal smaken alsook de lekkere lunch bereid door In-Z. 

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.