Onze regio scoort goed op gebied van sociale horeca

Onze regio scoort goed op gebied van sociale horeca

In onze regio kennen we al verschillende mooie initiatieven : Perron Noord, Pure pauze, Bistro Buitengewoon en Lunchroom Steffi.

En nu ondergingen de cafetaria’s van de twee Schotense dienstencentra ‘t Dorp en Cogelshof de voorbije weken een hele metamorfose. Sense toverde beide locaties om tot ware buurtrestaurants. Sinds maandag 13 januari kan je er terecht voor een lekkere maaltijd.

Het gemeentebestuur van Schoten besloot in zee te gaan met Sense voor de uitbating van hun buurtrestaurants. Deze organisatie biedt  werk en professionele begeleiding aan mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Sense is erkend als maatwerkbedrijf, als invoegbedrijf en voor lokale diensteneconomie. Daarnaast werken ze ook samen met het OCMW van Schoten voor de inschakeling van mensen in een Art.60-statuut.

Op 14 februari werden de buurtrestaurants feestelijk geopend. De eerste kennismaking was een succes, de opkomst was groot en de taart werd gesmaakt. Belooft veel goeds!

Iefke Hendrieckx, schepen van o.a. gelijke kansen, zorg & welzijn sneed de lekkere taart aan samen met de medewerkers van Sense. Op de achtergrond zien we Jan Van Rooie, algemeen directeur van Sense.

Meer info : https://www.schoten.be/nieuws/buurtrestaurants

Digibank

Digihelper

Samen digitaal sterker: help jij anderen mee op de digitale weg?

Met onze Digibank zijn wij op zoek naar vrijwillige digihelpers.
Ben jij digitaal vaardig en krijg je energie van anderen te helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

ESF Projecten

MOEF-MEETING

Het verslag van de eerste MOEF-Meeting.