Bevraging Deelproject Kinderfietsen

Bevraging deelproject kinderfietsen

Kinderen groeien snel, en steeds een andere fiets kopen, is economisch en ecologisch niet interessant.

Omdat we vinden dat elk kind recht heeft op een kwaliteitsvolle fiets op zijn/haar maat, bekijken we de haalbaarheid van een deelproject rond kinderfietsen. Om de haalbaarheid van het project beter in kaart te brengen, houden we een bevraging.

Het deelproject zou een uitleendienst worden voor kinderfietsen. Om gebruik te maken van het systeem, wordt er gewerkt met een jaarabonnement. In plaats van telkens een nieuwe fiets te kopen wanneer uw kind gegroeid is, is het interessanter om een fiets te huren, en later (zonder meerkost) in te ruilen voor een groter model. Per fiets betaal je een klein bedrag als waarborg.

Uiteraard is een uitleendienst voor kinderfietsen ook beter voor het milieu. Het project beschikt over heel wat fietsen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Deze kunnen worden aangevuld met, zorgvuldig nagekeken, 2de hands fietsjes. Het project voorziet bij teruggave telkens een onderhoudsbeurt zodat de levensduur van de fietsjes om hoog gaat. 

Naast de uitleendienst op zich, creëert dit initiatief ook tewerkstellingskansen in de regio. 

Voor de eventuele opstart van het deelproject is uw input van goudwaarde.
Daarom houden we een korte bevraging die maximaal 4 minuutjes duurt.

We bedanken u alvast hartelijk voor uw medewerking!

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.