Op Wielekes en Velotheek Goed Vertrokken

Op Wielekes en Velotheek goed vertrokken

Opening

Na de opstart van Op Wielekes in Schoten-Wijnegem is nu ook de Velotheek in Malle-Zoersel-Schilde van start gegaan. Bij de eerste opening waren meteen 30% van de fietsen uitgeleend. In de eerste fase zal enkel het uitleenpunt in Zoersel geopend zijn. Zeer binnenkort volgen de uitleenpunten in Zoersel en Schilde.

Momenteel staan er per dienst ongeveer 20 fietsen klaar om uitgeleend te worden. En er wordt hard gewerkt om de overige (per dienst meer dan 60) klaar te krijgen. Zo hebben we tegen de lente een groot assortiment aan fietsen ter beschikking.

Prijsdaling Schoten-Wijnegem

In Schoten-Wijnegem daalt de prijs van het lidgeld van €40 naar €30 per jaar en de waarborg daalt van €50 naar €30. Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming blijft de korting van 50% gelden. De prijsdaling is er gekomen om de drempel te verlagen om gebruik te maken van de dienst.

In Malle-Zoersel-Schilde blijft de oorspronkelijke prijs, die op €30 lidgeld en €20 waarborg ligt, met ook de korting van 50% korting voor personen met een vrijetijdspas/z-pas. Hier betaald het tweede kind (en volgenden) €20 lidgeld.

Bekijk het assortiment

In Schoten-Wijnegem zijn de beschikbare fietsen te bekijken op de website. Zo kan je al eens bekijken of er een fiets in de juiste maat beschikbaar is. Bekijk ze hier!

In Malle-Zoersel-Schilde wordt het systeem verder uitgewerkt. Het assortiment aan fietsen zal niet online te consulteren zijn, maar wel in iedere uitleendienst ter plaatsen.

Doneer je kinderfiets

De actie waarbij je een jaar lang gratis lidmaatschap krijgt in ruil voor een kinderfiets, loopt nog steeds. Aarzel dus zeker niet om je ongebruikte kinderfietsen binnen te brengen. Zo krijgen ze een tweede leven binnen dit mooie project!

Fietsen binnenbrengen kan in Schoten-Wijnegem op de openingsdagen van de uitleendienst.
Voor de locatie en openingsuren zie: https://opwielekes.wordpress.com/waar/schotenwijnegem/

In Zoersel-Malle-Schilde kunnen de fietsen worden binnengebracht op de openingsuren van uitleendienst en iedere dinsdag en donderdag van
Voor de locatie en openingsuren zie:
https://www.opwielekes.be/waar/zoersel-malle-schilde/

Locatie Schoten

Locatie Zoersel

Met steun van:

Deze fietsuitleendienst is een van de initiatieven rond fietsmobiliteit die in de schoot van Streekplatform Voorkempen ontwikkeld worden. Binnenkort opent een tweede uitleendienst voor de gemeenten Zoersel, Malle en Schilde. Beide projecten worden mogelijk gemaakt dankzij een impulssubsidie van de provincie Antwerpen voor innovatieve projecten in de inclusieve economie. Het gaat om een bedrag van 22.500 euro.

In samenwerking met:

Digibank

Digihelper

Samen digitaal sterker: help jij anderen mee op de digitale weg?

Met onze Digibank zijn wij op zoek naar vrijwillige digihelpers.
Ben jij digitaal vaardig en krijg je energie van anderen te helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

ESF Projecten

MOEF-MEETING

Het verslag van de eerste MOEF-Meeting.