Gemeenten Brasschaat en Wuustwezel planten sociaal

Gemeenten Brasschaat en Wuustwezel planten sociaal

De komende jaren zet de gemeente Wuustwezel zich samen met Regionaal Landschap de Voorkempen, Kempens Landschap, landbouwers, natuurpunt en eigenaren,… in om te werken aan het behoud en opwaardering van de natuur-, landschap- en landbouwwaarden van deze omgeving. De voorbereidende werken (maken plantgaten, aanbrengen wildraster, …) zullen worden uitgevoerd door Natuurwerk vzw,  Lokale diensteneconomie, in opdracht van het Regionaal Landschap. In het totaal zullen hier een 1.000-tal plantjes worden aangeplant.

Ook het gemeentebestuur van Brasschaat draagt hun groene gemeente hoog in het vaandel en plantte daarom in samenwerking met Aralea, maatwerkbedrijf, en het Agentschap voor Natuur en Bos meer dan 5 500 struiken en bomen. De aanplant van bomen op nieuwe locaties is van groot belang voor de gemeente: bomen zorgen voor CO2-opname, absorberen geluid, zorgen voor positieve effecten op onze gezondheid en geven in hete zomers een verkoeling van 2 tot 3 graden. Ook struiken staan bekend als grote (fijn) ‘stof-zuigers’ wat de luchtkwaliteit ten goede komt.

 

Beide gemeenten integreren sociale tewerkstelling in acties ter bevordering van klimaatdoelstellingen. Mooie acties ter bevordering van de sociale economie!

Op HLN.be vind je ook een verslag van de bomenplantacties in Wuustwezel en Brasschaat.

 

Digibank

Digihelper

Samen digitaal sterker: help jij anderen mee op de digitale weg?

Met onze Digibank zijn wij op zoek naar vrijwillige digihelpers.
Ben jij digitaal vaardig en krijg je energie van anderen te helpen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

ESF Projecten

MOEF-MEETING

Het verslag van de eerste MOEF-Meeting.