Sociale ondernemers dragen hun steentje bij: Bielebale wordt schakelcentrum

Sociale ondernemers dragen hun steentje bij: Bielebale wordt schakelcentrum

Bielebale is een lokale sociale onderneming : midden in het groen in Brasschaat baten zij eigentijdse toegankelijke jeugdverblijven uit met moderne accommodaties en aangepaste voorzieningen.  Hier zijn kleine en grote groepen welkom, met en zonder beperking.  Zowel in het onderhoud als de administratie werken personen met een beperking.  

Nu worden zij tijdelijk een schakelcentrum : dit wil zeggen dat zij als buffer zullen dienen voor als de ziekenhuiscapaciteit in onze regio niet voldoende zou zijn.  De voorbereidingen om in Bielebale zestig personen op de juiste manier zorg te verlenen zijn volop aan de gang. Als het moet, kan het centrum operationeel zijn vanaf 6 april.  
Daarnaast zorgen ze ook voor de verdeling van de winkelbadges voor zorgverleners om voorrang te verkrijgen bij het winkelen.  
Meer info lees je in het artikel van GVA.

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.