Selab in de ether

Samenwerking met Radio Park Fm om de meerwaarde van lokaal sociaal ondernemerschap aan te tonen.

Door het coronavirus moeten vele maatwerkbedrijven en lokale diensteninitiatieven noodgedwongen hun deuren sluiten. Wat een grote economische en sociale impact heeft op kwetsbare medewerkers én de onderneming zelf. Selab wenst deze ondernemingen in deze moeilijke tijden extra te steunen. Het zal een grote uitdaging worden om de draad terug op te pikken, opdrachten binnen te halen, …
 
We weten immers niet welke impact de Corona crisis heeft op onze economie. Vele bedrijven, ook maatwerkbedrijven, zijn voor een groot stuk afhankelijk van oa leveranciers en opdrachten uit het buitenland. Deze periode van lock down biedt ook kansen om de eigen strategische bedrijfsvoering te herbekijken. Is het mogelijk om verschillende fases van het productieproces ook in de eigen regio te behouden? Wat kan sociale economie hierin betekenen? Tal van voorbeelden tonen aan dat sociale economie een betrouwbare partner is én kwaliteitsvol werk aflevert.
 
Door de meerwaarde van lokaal sociaal ondernemerschap aan te tonen, kunnen we ervoor zorgen dat na de Corona crisis sociale en reguliere bedrijven elkaar sneller vinden en binden. Hoe kunnen we deze boodschap verspreiden als we geen inspirerende infomomenten kunnen organiseren?
 
Onze aandacht ging naar lokale media. Radio Park Fm kan je in de meeste van onze deelnemende gemeenten ontvangen. We namen contact met Vince ’t Jolle, radiomaker bij Park FM. Het idee om via dit platform zowel reguliere ondernemers als burgers te sensibiliseren over de meerwaarde van sociaal ondernemerschap was Vince genegen. Zo gezegd zo gedaan, op vrijdag 28 maart kwamen we live in de ether. We bekijken met Radio Park FM hoe we een vervolg kunnen breien aan dit radio-interview.

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.