Op Wielekes aan huis leveringen

Op Wielekes Schoten-Wijnegem levert kinderfietsen aan huis met cargofiets.

Het herstelatelier valt stil.

Na de Corona uitbraak hebben we onze activiteiten in ons fietsatelier volledig moeten stilleggen. Het was zo goed als onmogelijk om de nodige anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Hierdoor vielen ook de openingsmomenten weg.

Zo viel de volledige werking stil. Dit was spijtig in alle opzichten. Onze medewerkers (wijk-werkers en vrijwilligers) zaten zonder werk en onze fietsjes bleven zonder eigenaar tijdens dit schitterende lenteweer.

Leveringen aan huis.

Om dit voor een deel op te vangen, zijn we gestart met leveringen aan huis. De leveringen gebeuren met behulp van een cargofiets die gratis ter beschikking wordt gesteld door de Kringwinkel Antwerpen. De koerier van dienst is één van onze wijk-werkers.

Zo houden we toch iemand aan het werk en worden onze fietsjes gebruikt. Zeker met de lockdown situatie en het mooie weer is een fietstochtje met het gezin een welgekomen afwisseling.

"Ik doe dit met plezier! Mensen zwaaien spontaan naar me en steken hun duim omhoog wanneer ze me voorbij zien fietsen."
Rudi
Medewerker

Stand van zaken.

Tot op heden zijn er twee leveringsmomenten geweest. Hierbij werden er in totaal 5 fietsen afgeleverd. De ouders waren zeer blij met deze onverwachte service. Fietsjes kunnen nog altijd gereserveerd worden via deze linkZeker voor ouders met jonge kinderen zijn er nog volop fietsjes beschikbaar, neem zeker een kijkje!

"Bedankt voor de goede zorgen, het fietsje fietst geweldig!"
Gelukkige mama
MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.