OOK DE GEMEENTE STABROEK BOUWT SOCIAAL

Ook de gemeente Stabroek bouwt SOCIAAL

Pionieren loont. Nadat de gemeente Wuustwezel hun sociale impact via bouwproject ’t Blokje kon aantonen, overtuigde Selab de gemeente Stabroek om sociaal aan te besteden. Ditmaal werd gekozen om met Project Schoem, een gemeenschapscentrum en sociale woningbouw, sociale impact te creëren met oog op opleidings- en ‘sociale’ tewerkstellingskansen te verhogen in de bouwsector.

Net zoals in Wuustwezel werden sociale clausules opgenomen in de uitvoeringsvoorwaarden van de bouwopdracht. Door middel van een menu met sociale acties legde de gemeente Stabroek enkele klemtonen vast. Zo promoot het lokaal bestuur onder andere de samenwerking met sociale economie en de lokale technische middelbare school PITO. Aangezien de menu binnen de uitvoeringsvoorwaarden van de bouwopdracht werd opgenomen, moet de bouwaannemer tijdens de werken een sociaal actieplan uitvoeren.

Op 28 november organiseerde de gemeente Stabroek, IGEAN en Selab een infomoment waar het sociaal actieplan werd toegelicht. De belangstelling was groot. Tal van bedrijven kwamen luisteren naar de visie van het gemeentebestuur met betrekking tot sociaal ondernemen. Na een technische uitleg van IGEAN, lichtte Selab de menu met de opgenomen acties toe. De partners die een rol kunnen spelen bij de uitvoering van het sociaal actieplan, kregen de kans om zich voor te stellen. De aanwezigen maakten kennis met het aanbod van PITO, Maatwerkbedrijven, Talentenwerf, VDAB en Emino. De bouwbedrijven kunnen voor de opmaak van het sociale actieplan terecht bij Selab. Ook na de gunning en tijdens de uitvoering van de werken zal Selab het sociaal actieplan opvolgen.

We wensen de bedrijven veel succes bij de voorbereiding van hun dossier en kijken al uit naar de sociale actieplannen die worden opgemaakt.

MODO

MODO zet mensen in hun kracht!

MODO is een ESF project en staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Een team van trajectgezellen gaan op pad met mensen die botsen tegen tal van drempels. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding.

Evenement

Inspiratiedag Selab

Op de locatie van de Hemelhoeve in Brasschaat, bracht Selab
op dinsdag 5 december een 100-tal geïnteresseerden bijeen voor een inspiratiedag over drempels naar tewerkstelling.