wijk-werken

Vanaf 1 januari 2018 vervangt ‘wijk-werken’ het vroegere ‘Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap’ (PWA). Werkzoekenden kunnen vanaf dan gaan wijk-werken als ze nog niet toe zijn aan werkplek-leren of een klassieke opleiding. Wijk-werken biedt deze werkzoekenden enkele uren per week werkervaring via het uitvoeren van klusjes en activiteiten gedurende maximum 12 maanden.

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Selab zal voor de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Malle, Schoten en Wuustwezel wijk-werken organiseren.

Wijk-werken moet lokaal ingebed worden. In de praktijk starten er 4 clusters op die de praktische invulling individueel kunnen bepalen. Het is de ambitie om wijkwerkers te ondersteunen met vorming. De bereikbaarheid van een centraal punt voor de wijkwerkers is dan ook belangrijk.

Mocht u interesse hebben in het wijk-werken, bekijk dan zeker onderstaande video en/of de brochure voor meer uitleg.

Veelgestelde vragen

Je kan contact opnemen met je plaatselijke bemiddelaar. Zo kan je alvast je registratie in orde brengen. Je lidgeld betalen of cheques aankopen doe je best pas wanneer er een wijk-werker gekoppeld is aan jouw vraag. Zo vermijd je dat je met wijk-werkcheques zit waar je voorlopig nog niets mee kan doen.

Voor natuurlijke personen is het nog niet verplicht om over te stappen naar elektronische cheques. Zij kunnen nog steeds papieren cheques bestellen per 10 stuks.

Gedeeltelijk. Een deel van de inleg wordt afgehouden als administratieve kost. 70 procent van de aankoopprijs krijg je teruggestort door Edenred. het maakt geen verschil uit of de cheques vervallen zijn of niet.

Voor alle gebruikers die in 2018 het lidgeld betaalden, maar geen wijk-werker langs kregen dit jaar, geven we éénmalig kosteloos een verlenging van het lidgeld voor 2019. We blijven afraden om het gebruik van het lidgeld reeds te betalen vooraleer een koppeling is met een wijk-werker.

Dat kan een aantal oorzaken hebben:

  • De prijs van een cheque is €7,45. Voor 10 cheques betaalt u dus €74,5. Als u daarvoor teveel betaald wordt het volledige bedrag teruggestort.
  •  Het lidgeld voor een jaar bedraagt €7,5. Dit dient gestort te worden, minstens twee dagen vooraleer u de wijk-werkcheques aankoopt. Als de betalingen dichter bij elkaar liggen kunnen deze samengevoegd worden door de bank en kan Edenred soms de betaling niet automatisch verwerken. Als dit gebeurd, stort Edenred het volledige bedrag terug.
  • Mocht uw geld teruggekregen hebben om een andere reden, kan u steeds contact opnemen met Edenred.

Dit lidgeld is inderdaad jaarlijks, in tegenstelling tot het éénmalige lidgeld van PWA in het verleden. U krijgt elk jaar opnieuw de uitnodiging om uw lidgeld te vernieuwen.

Uw vraag niet gevonden? Dan kan u terecht bij uw plaatselijk wijk-werk
kantoor

Brasschaat

Erika Deben
Van Hemelrijklei 90
0470 56 45 73
wijkwerkenbrasschaat@selab.be Dinsdag en Donderdag van 9 -12u

Brecht

Pascale Hybrechts
Gasthuisstraat 11
0470 56 44 97
wijkwerkenbrecht@selab.be
Donderdag 9-12u (op afspraak)

Kapellen

Pascale Huybrechts
Antwerpsesteenweg 130
0470 56 44 97
wijkwerkenkapellen@selab.be
Maandag van 9-12u (op afspraak)

Kalmthout

Ester Van Gink
Kerkeneind 20
0470 56 44 61
wijkwerkenkalmthout@selab.be
Dinsdag van 9-12u (op afspraak)

Malle

Erica Deben
Blijkerijstraat 53
0470 56 45 73
wijkwerkenmalle@selab.be
Vrijdag van 9-12u (op afspraak)

Schoten

Pascale Huybrechts, Ester Van Gink
Currielaan 1
03 680 27 73
wijkwerkenschoten@selab.be
Dinsdag en donderdag van 9-12u

Wuustwezel

Ester Van Gink
Bredabaan 735
0470 56 44 61
wijkwerkenwuustwezel@selab.be
Maandag van 9-12u